miércoles, 15 de junio de 2016

Ressenya 2x1: Percy Jackson y los Dioses del Olimpo: El ladron del Rayo+El Mar de los Monstruos

FANDOM DEL ESTIU! XD


Autora->  Rick Riordan
mero de pàgines->320
Títol original->Percy Jackson and the Lightning Thief
Idioma-> Castellà
Editorial-> Salamandra
Frase/s preferida/s-> *-Debería haber supuesto que eras ecologista. +Sólo un humano no lo sería.* *O muy idiota o muy valiente*

Sinopsis->¿Qué pasaría si un día descubres que, en realidad, eres hijo de un dios griego que debe cumplir una misión secreta? Pues eso es lo que le sucede a Percy Jackson, que a partir de ese momento se dispone a vivir los acontecimientos más emocionantes de su vida. Expulsado de seis colegios, Percy padece dislexia y dificultades para concentrarse, o al menos ésa es la versión oficial. Objeto de burlas por inventarse historias fantásticas, ni siquiera él mismo acaba de creérselas hasta el día que los dioses del Olimpo le revelan la verdad: Percy es nada menos que un semidiós, es decir, el hijo de un dios y una mortal. Y como tal ha de descubrir quién ha robado el rayo de Zeus y así evitar que estalle una guerra entre los dioses. Para cumplir la misión contará con la ayuda de sus amigos Grover, un joven sátiro, y Annabeth, hija de la sabia Atenea. El ladrón del rayo da comienzo a una apasionante serie de aventuras sobre un mundo secreto, el mundo que los antiguos dioses griegos han recreado a nuestro alrededor en pleno siglo XXI.


                             OPINIÓ PERSONAL

Lectura d'una nit, literalment, me'l vaig acabar en una nit. Primer pensava (perquè havia vist "les pel·lícules" que seria MOLT paregut a Harry Potter, però no. Pot haver-hi alguns detalls (la gorra d'Annabeth o les perles) que se semblen a Harry Potter, però no tant com en "la pel·lícula".



El llibre en si està molt ben narrat i els seus personatges ben descrits, potser alguns no acaben de ser molt profunds, però la majoria només tenen 12 anys
També un detall important és què està ben argumentat. El tema de la mitologia grega al principi pareix inversemblants, però t'adaptes. I té un aire fresc i divertit que va molt bé com a lectura per començar les vacances.

I com m'havien parlat tant d'aquesta saga m'emocionava molt començar-la i no m'ha decepcionat pas.



 3'75/5




Autora->  Rick Riordan
mero de pàgines->262
Títol original->Percy Jackson and the Sea of Monsters
Idioma-> Castellà
Editorial-> Salamandra
Frase/s preferida/s-> *-¿Le pediste que me enviase a ayudarte (Percy) +Que me enviara un amigo. (Tyson)*

Sinopsis->Desde que sabe que es hijo de un dios y una mortal, Percy Jackson espera que el destino le depare continuas aventuras. Y su expectativa se cumplirá con creces. Aunque el nuevo curso en la Escuela Meriwether transcurre con inusual normalidad, un simple partido de balón prisionero acaba en batalla campal contra una banda de feroces gigantes. A partir de ahí las cosas se precipitan: el perímetro mágico que protege el Campamento Mestizo es destruido por un misterioso enemigo y la única seguridad con que contaban los semidioses desaparece. Así, para impedir este daño irreparable, Percy y sus amigos inician la travesía del temible Mar de los Monstruos en busca de lo único que puede salvar el campamento: el Vellocino de Oro. 
El mar de los monstruos es la emocionante continuación de la serie de aventuras Percy Jackson y los dioses del Olimpo, iniciada con El ladrón del rayo. En pleno siglo XXI, los antiguos dioses griegos han creado un mundo secreto a nuestro alrededor, donde el monte Olimpo se encuentra encima del Empire State y el reino de Hades en el subsuelo de Los Ángeles.

                                   OPINIÓ PERSONAL

Aquest ja no el vaig acabar tan de pressa, perquè la història a mi m'ha paregut que decau una mica i també hi havia més girs argumentals que al primer i algun s'havia de pair.

El llibre comença un any després del final del primer i amb la presentació d'un dels meus personatges preferits d'aquests dos primer llibres de la saga: Tyson, sincerament em pareix un personatge adorable i molt ben construït i portat al llarg de la història i m'ha fet pena al final.

La trama gira entorn de la salvació de Grover i del campament. També es resolen dubtes que es plantegen al primer llibre i alguns girs argumentals poden ser previsibles i altres no tant. Una cosa que ha canviat des del primer llibre és la participació de més personatges, tant divins (anem descobrint més de la mitologia grega) com mortals, i aunque està narrat en primera persona (Percy) podem veure a més personatges en més profunditat com Clarisses, que crec que pot arribar a caurem bé.

Aquesta segona part continua amb el ritme de la primera i deixa un final MOLT obert que et fa anar a pel següent llibre. 

3/5




P.D.: Les pel·lícules que m'han espoilejat aquests dos llibres i estan bé com a pel·lìcules independents ja que només comparteixen el nom dels personatges i els títols.
Al seu costat l'adaptació a serie de Cazadores de Sombras pareix més bonica.

1 comentario:

  1. Hola Izzy!
    He llegit moltíssimes ressenyes d'aquests llibres i en general els deixen molt bé, però la veritat é que no crec que me'ls llegeixi perquè ja he vist les pel·lícules i crec que estic massa spoilejada!
    Petons!

    ResponderEliminar